Buksér og Berging tar maksimalt ut av utstyret sitt med Smart Marine Analytics

Press Release 16.3.2021

Buksér og Berging har installert Marfles Smart Marine Analytics-løsning i de fleste av losbåtene sine. Nøyaktige motordata gjør det mulig for BuBes flåtesjefer og mannskap å øke bevisstheten når det gjelder drivstofforbruk, automatisert rapportering og maksimering av levetiden til utstyret om bord.

Buksér og Bergings flåte på 25 losbåter opererer langs hele norskekysten og tilbyr sjøtransporttjenester for å bringe loser til og fra fartøyer som søker los. For å få mest mulig ut av flåteutstyret har BuBe begynt å samle inn data direkte fra båtmotorene. Den benyttede tekniske løsningen leveres av det finske Marine Analytics-selskapet, Marfle.

"Automatisert analyse hjelper oss til å få maksimalt ut av utstyret vårt, f.eks. motorer og girkasser. Data gjør det mulig for oss å foreta enkle justeringer som optimerer drivstofforbruket og maksimerer levetiden på utstyret", sier Ida Rist-Christensen, kommersiell leder for lostransport i Buksér og Berging.

Før automatisert analyse ble tatt i bruk, måtte båtmannskapene lese instrumentene på utstyret manuelt og rapportere avlesningene i et Excel-ark.

"Manuell rapportering er tidkrevende og en kilde til feil. Automatisert analyse gir oss mulighet til å generere rapportene vi trenger raskt og alltid se de nyeste dataene, til og med på telefonene våre, om vi ønsker det", fortsetter Rist-Christensen.

BuBe har allerede brukt Smart Marine Analytics-løsningen siden 2018. I BuBe brukes dataene på selskapets hovedkontor i Oslo til driftsformål og rapportering. I tillegg bruker BuBes flåtesjef rapportene til tekniske formål og til å kommunisere med mannskapene. Basert på dataene kan mannskapene tilpasse kjørestilen sin og se eventuelle avvik i båtens prestasjoner.

"Marfle gir flåtesjefen mulighet til å få maksimalt ut av fartøyene sine. Vi har inngått et samarbeid med Norwegian Rogaland Marine for å kunne levere raske, nøkkelferdige installasjoner av systemet", sier Joose Viljanen, administrerende direktør i Marfle.

Tilleggsinformasjon:

Ida Rist-Christensen, kommersiell leder for lostransport i Buksér og Berging
Telefon +47 901 94 845, ida.rist-christensen@bube.no

Sveinung Sæbø, teknisk sjef i Rogaland Marine
Telefon +47 971 49 197, sveinung@rogalandmarine.no

Joose Viljanen, administrerende direktør i Marfle (intervjuer på engelsk)
Telefon +358 40 505 3961, joose.viljanen@marfle.com

Om Marfle
Marfles analyseløsning bruker datainnsamlere ombord til å registrere fartøydata til en skytjeneste. Nøyaktige data gjør det mulig for flåtesjefer å kontrollere drivstofføkonomi, overvåke motorytelse og spore flåtene i sanntid når som helst og hvor som helst. I Norge er Marfle representert av Rogaland Marine. Les mer: www.marfle.com

Om Buksér og Berging
Buksér og Berging AS er et privateid selskap som har levert marine tjenester siden 1913. Vi er anerkjent av våre kunder for å ha moderne og spesialtilpassede skip som gir sikker og effektiv drift. Vi søker kontinuerlig nye utfordringer i våre aktuelle og nye markedssegmenter. Vi har til hensikt å investere i nye skip og kapasiteter for å dekke fremtidige behov i den maritime sektoren.